Ons Team

Mka Dr Thierry Claeys

Dr. Thierry Claeys

Arts
Mka Dr Isabelle Libert

Dr. Isabelle Libert

Arts
Mka Dr Paul Thielens

Dr. Paul Thielens

Arts
Stephanie Van De Keere

Dr. Stephanie Van De Keere

Arts
Mka Dr Jeroen Van Hevele

Dr. Jeroen Van Hevele

Arts

Historiek

Het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en het AZ Glorieux Ronse maken deel uit van het E17-ziekenhuisnetwerk (https://www.e17ziekenhuisnetwerk.be). Dit is een samenwerkingsverband tussen zeven ziekenhuizen die de krachten bundelen om elke patiënt vlot toegankelijke medische zorg te bieden. Hiervoor steunen zij op een gemeenschappelijk regionaal zorgstrategisch plan.

In de regio Vlaamse Ardennen en de Pays des Collines wordt dit samenwerkingsverband gerealiseerd door het AZ Sint-Elisabeth Zottegem, het AZ Glorieux Ronse en hun medische centra in Brakel, Avelgem en Lessines.

De dienst MKA van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem wordt waargenomen door dr Thierry Claeys, dr Isabelle Libert en dr Paul Thielens. In het AZ Glorieux Ronse behandelt dr Patrick Torfs de MKA-pathologie.

In het kader van een hechte coöperatie tussen beide ziekenhuizen (onder de naam ZoRg), met als hoofddoel de kwaliteit van medische zorg voor de bewoners van de streek te verbeteren, hebben de diensten MKA elkaar gevonden en beslist om een ziekenhuisoverschrijdende associatie aan te gaan en zich vanaf 2022 onder één gemeenschappelijke koepel te organiseren.

Om dit te kunnen realiseren en de dienstverlening in beide ziekenhuizen dagelijks te kunnen garanderen, werd een extra collega aangetrokken. Dr Jeroen Van Hevele voelde zich geroepen om deze uitdaging mee aan te gaan en vervoegde inmiddels de maatschap MKA.